Ik ben er dus zo eentje…zo iemand die echt overal appelmoes bij kan eten. Zo af en toe kom ik iemand tegen die dit blijkbaar ‘vroeger’ ook aangeleerd heeft gekregen.
Om al die ‘vieze’ groenten te kunnen eten moest er toentertijd wel een lading appelmoes bij. Inmiddels kan ik mezelf goed beheersen en is smaak ook wat breder 😉 Maar zo af en toe vind ik het toch wel erg lekker. Na mijn geslaagde jacht op suikervrije appelmoes, wordt het nu toch wel tijd om ook dit eens zelf te maken. Zelfgemaakte appelmoes is simpel te maken, lekker vers en naar eigen smaak aan te passen, wat wil je nog meer?
Wat heb je nodig?
1 kg goudreinetten (4-5 stuks)
kaneelstokje
water
optioneel: een zoetmiddel zoals oersuiker of kokosbloesemsuiker
Hoe ga je te werk?
Schil de appels, snijdt ze in blokjes en zet ze samen met een laagje water op laag vuur op. Voeg het kaneelstokje toe en laat langzaam garen. Hier hebben ze zo’n 20 minuten opgestaan. Afhankelijk van wat je lekker vindt, kun je de appelmoes nog pureren. Zoetmiddel naar smaak toevoegen.