Zo maak je de perfecte salad in a jar
Salades in een potje, het wordt steeds populairder! Salades mee naar je werk, mee naar school of op stage. Je kan er echt van alles in doen en het zo maken zoals jij het, het lekkerste vindt. ‘Eat the rainbow’ is het principe wat je hier heel makkelijk kan aanhouden zodat het gezond en insta-proof is, want tsja, de rest van de wereld mag natuurlijk wel mee genieten van de heerlijke salade die jij voor jezelf hebt bereid. Zo maak je de perfecte salad in a jar!
Tips & tricks
Een salad in a jar is eigenlijk elke keer anders, maar toch kom je steeds op dezelfde basis terug. Het principe is natuurlijk wel elke keer hetzelfde en super makkelijk als je de volgende stappen volgt.
- Onderop doe je de dressing, een paar eetlepels is voldoende.
- Noten, zaden en andere pitten zijn daarna aan de beurt.
- Vervolgens doe je wat ‘zware groente’ in de jar. Dit houd in dat je bijvoorbeeld wortels, broccoli en zoete aardappel in kleine stukjes snijdt en boven op de dressing legt. Zorg dat je nu qua hoeveelheid als bijna op de helft van de ‘jar’ bent.
- Daarna de lichtere groentes en misschien wel wat fruit?!
- Als laatste doe je de sla/spinazie/rucola in de ‘jar’.
Zoals je ziet is het maken van ‘salade uit een potje’ helemaal niet zo moeilijk en je kan er eindeloos mee variëren. Hieronder heb ik een paar inspirerende recepten voor jullie opgeschreven. Je kan ze namaken, combineren of zelf je eigen inspiratie er aan toevoegen, heerlijk toch?
De fruitige zomer salade
Wat heb je nodig?
- sap van één citroen
- handje zonnebloempitten
- handje amandelnoten
- 1 avocado
- 50g spinazie
- 50g geitenkaas
- 50g veldsla
De frisse salade
Wat heb je nodig?
- ½ ananas
- 50g spinazie
- 50g brie
- 10 cherry tomaatjes
- 1 aubergine
- handje frambozen
- 5g kokos rasp
De spicy salade
Wat heb je nodig?
- 1 el azijn
- 1 ui
- 10 cherry tomaatjes
- 10 olijven
- ¼ komkommer
- sesam zaad
- 1 tl geraspte gember
- 1 teentje knoflook
- 1 takje koriander
- 50g rucola
Op de foto afgebeelde salades van links naar rechts:
Salades boordevol groentes, fruit en specerijen | ||
Olijfolie met kruiden
Paar plakjes courgette 1 wortel (geraspt) paar plakjes aubergine gebakken in olijfolie met kruiden rucola |
1 el citroen dressing
Klein handje amandelnoten 5 cherry tomaatjes 1 wortel (geraspt) paar schijfjes komkommer spinazie oregano |
1 el honing
1 kiwi ¼ broccoli (heel fijn gesneden) 2 wortels (geraspt) 8 cherry tomaatjes kaneel |
Liefs Maartje
Volgen jullie mij al op Facebook?
0 reacties