Zoete aardappel puree met tijm
Deze zoete aardappel puree met tijm stond hier tijdens de kerstdagen op het menu. Geen idee waarom ik deze nog niet eerder gemaakt had. Deze puree is namelijk zo lekker! Met dit puree recept maak je een kruidige variant. Ik voeg namelijk naast een snuf peper en zout ook wat kruidnagel en kaneel toe. Deze puree doet het overigens goed als bijgerecht bij vleesgerechten met kip of kalkoen.
En de keuze is reuze! Wat denk je van deze romige bloemkoolpuree?
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
3 middelgrote zoete aardappelen (dit is ongeveer 750 gram)
25 gr ghee of biologische roomboter
100 ml (plantaardige) room
3 takjes verse tijm
1/2 tl kaneel
1/2 tl kruidnagel
zout en peper
Zo ga je te werk
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Stoom (of kook) de zoete aardappelblokjes in zo’n 15 minuutjes zacht. Prik even met een vork in een van de blokjes om te checken of je aardappels gaar zijn.
- Doe de zoete aardappel in een kom en voeg de ghee (of roomboter) en de room toe.
- Stamp de aardappelen tot een puree.
- Breng tot slot de zoete aardappel puree op smaak met wat peper, zout, kruidnagel en kaneel.
- Strooi voor het serveren wat verse tijm over de puree.
Kun je niet genoeg krijgen van recepten met zoete aardappel? Dan zijn deze zoete aardappel burgers misschien ook iets voor jou! Of wat denk je van gepofte zoete aardappel?
Enjoy!
Duiken jullie de keuken in om deze zoete aardappel puree te maken? Welke kruiden of specerijen voeg jij toe? Laat je creatie zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties