Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel
Voor de afwisseling en omdat stamppotjes gewoon heel erg lekker zijn, maakte ik deze keer een zoete aardappel stamppot met rode bietjes! Hollandse kost, maar dan net even anders. Daar is dit vegetarische stamppotje een goed (en lekker!) voorbeeld van. In mijn jonge jaren stonden bietjes a.k.a. ‘krootjes’ regelmatig op het menu, vaak vergezeld van een gehaktbal en gekookte aardappelen. Ook lekker, maar niet meer helemaal Eat.Pure.Love proof. Daarom dook ik de keuken in voor deze fijne variant. Enjoy!
Fan van stamppotjes? Dan is deze zoete aardappel stamppot met geroosterde spruitjes ook een aanrader!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
2 middelgrote zoete aardappelen (500 gr)
2-3 voorgekookte (biologische) rode bietjes (350 gr)
1 appel
1 fijngesneden uitje
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl nootmuskaatpoeder
1/2 tl kruidnagelpoeder
peper en zout
1 el olijfolie
verkruimelde feta
Zo ga je te werk
- Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook (of stoom) de zoete aardappel blokjes vervolgens in 15-20 minuten gaar.
- Rasp ondertussen de appel en de gekookte bietjes. Snijd het uitje klein.
- Stamp of prak nu de zoete aardappel tot puree. Roer het uitje, de geraspte appel en de bietjes door de puree van zoete aardappel.
- Breng het stamppotje op smaak met een scheutje olijfolie, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder, kruidnagelpoeder en wat peper en zout.
- Verdeel de stamppot met rode bietjes over 2 borden en verkruimel er eventueel nog wat feta overheen.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze zoete aardappel stamppot met rode bietjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Heerlijke stampot. Vandaag gegeten met een lekker gebakken visje. ?
De zoete aardappel- bietjes was heerlijk. …eet nooit bieten maar op deze kook wijze lust ik het voor altijd!! Bedankt voor het her ontdekken van de biet
Ah wat leuk om te horen Liesbeth! Dankjewel 😉
Liefs Mirjam
Dag Mirjam,
Een ontzettend heerlijke maaltijd. We eten hem regelmatig.
Vandaag gemaakt, verrassend lekker! Ik had een sjalotje voor extra sterke smaak, en aan het eind nog wat gehakte walnoten toegevoegd. Overigens at ik het met veganistische feta – net zo lekker als gewone! Bedankt voor dit toprecept 🙂