Looking good of niet? Dit zoete aardappel stoofpotje vind je in het maaltijdplan van Frecious en was mijn diner op dag 5 van de 7-daagse milde detox. En je leest het goed: bij deze detox kun je gewoon lekker blijven eten. Wat denk je bijvoorbeeld van zoete aardappel frietjes met falafel en een appeltaart havermoutje in de ochtend? Tuurlijk mis ik mijn cappuccino met havermelk ’s ochtends ook best een beetje (lees: een beetje veel). Maar vegetarisch eten, kiezen voor verse en onbewerkte voeding en snoep, snacks en alcohol laten staan vind ik dan weer a piece of cake. Zeker met recepten zoals dit stoofpotje.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 3 middelgrote zoete aardappels, in blokjes gesneden
- 2 potjes biologische linzen
- 2 rode uitjes, gesnipperd
- 2 teentje knoflook, in kleine stukjes gesneden
- 3 winterpenen
- 2 rode puntpaprika’s
- 3 tl garam masala
- flinke scheut kokosmelk
- peper en zout naar smaak
- scheutje olijfolie
- een handje pompoenpitten
- een handje peterselie, fijngehakt
Ook zo dol op zoete aardappel? Wat denk je van deze zoete aardappel burgers?
Zo ga je te werk
- Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie en voeg vervolgens de gesneden zoete aardappel, paprika en wortel toe.
- Wanneer alles beetgaar is voeg je de linzen en garam masala toe.
- Verwarm het geheel nog 5 minuutjes.
- Voeg een flinke scheut kokosmelk toe.
- Breng op smaak met peper en zout.