Zoete aardappelbrownies
Chocoladetaart van rode bieten, raw cheesecake met avocado, chocolade cake met kikkererwten en natuurlijk de welbekende worteltjestaart… Zoete baksels met groenten erin verwerkt zijn hot and happening in foodieland. Aangezien ik zowel online als offline struikelde over zoete aardappelbrownies ben ik de keuken ingedoken om een lekker recept te maken. Deze zoete aardappelbrownies zijn heerlijk smeuïg en zoet door het gebruik van dadels.
Wat heb je nodig?
500 gram gestoomde zoete aardappel
75 gram glutenvrij havermeel*
75 gram amandelmeel*
6 eetlepels cacaopoeder
175 gram dadels zonder pit
3 eetlepels ahornsiroop
2 eieren
2 tl bakpoeder
1 theelepel vanillepoeder
1 theelepel kaneel
snuf zout
handje gehakte walnoten
* In plaats van havermeel kun je ook gebruik maken van boekweitmeel. Of probeer een combinatie!
* Amandelmeel maak je eenvoudig zelf door je amandelen in de blender tot meel te vermalen.
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de zoete aardappelen en snijdt ze in blokjes.
- Stoom ze in een stoompan zo’n 20 minuten totdat ze zacht zijn. Laat afkoelen.
- Snijd de dadels in stukjes. Blend de gestoomde zoete aardappelstukjes samen met de dadels in je keukenmachine tot een smeuïge dikke mix. Voeg op het laatst de eieren toe en mix goed door.
- Doe de overige ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar.
- Voeg dit bij het zoete aardappelmengsel in je keukenmachine en mix goed. Gebruik hiervoor de deeghaken van je keukenmachine.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel hierin. Strijk glad met een spatel.
- Bak je zoete aardappelbrownies in 30-40 minuten gaar. De brownies zijn klaar als je met een sateprikker in de brownie kan steken en deze er droog uitkomt.
- Laat de brownies ongeveer 15 minuten afkoelen en snijd deze dan in hapklare stukken.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze zoete aardappelbrownies te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Wat een leuk recept, zou je de ahornsiroop ook kunnen vervangen door honing? Die heb ik namelijk in de keukenkast staan 🙂
Vast wel!
Hoi, ik ga voor mijn vriendinnen gezonde brownies maken, maar ook met doel dat ze niet proeven dat het een gezonde variant is. Welke raad je aan? Met zoete aardappel of zwarte bonen? Dankje!
Oeh, ik vind ze beide heerlijk! Maar die met zwarte bonen eet echt iedereen zonder dat ze doorhebben dat er bonen inzitten 😉
Liefs Mirjam