Zuivelvrij bananenijs met pindakaas

Zuivelvrij bananenijs met pindakaas

Mirjam Blanken

28 augustus 2013


Zuivelvrij bananenijs met pindakaas

Tijdens het maken van mijn raw strawberry choco cheesecake kwam ik er al achter dat ijs maken met bevroren fruit goed te doen is. Wat nou koeienmelk, wat nou geraffineerde suikers, wat nou geur- kleur-en smaakstoffen! Nam ik vroeger nog wel eens een suikervrij ijsje, die tijden zijn long gone sinds ik heb ontdekt wat synthetische zoetstoffen dan weer doen… Na wat speurwerk op internet en wat experimenteren in de keuken heb ik deze lekkere variant kunnen maken. IJs van bevroren bananen. Hierbij het recept voor zuivelvrij bananenijs met pindakaas. I like!

Zuivelvrij bananenijs met pindakaas

Wat heb je nodig?

voor 2-4 personen

2 bevroren bananen (in stukjes snijden en hop nachtje in de vriezer)
half kopje amandelmelk
1 el pindakaas
handje amandelen
handje walnoten, in stukjes gehakt

Blender of keukenmachine

Zo ga je te werk

  1. Ik heb het ijs in de keukenmachine gemaakt, maar ik heb ook gezien dat het in een blender ook prima werkt.
  2. Doe de bevroren stukjes banaan met een half kopje amandelmelk in de keukenmachine. Voeg vervolgens een handje amandelen er aan toe. Dan 1/2 eetlepel pindakaas en goed laten blenden tot een smeuïge substantie dat lijkt op softijs.
  3. Strooi er tot slot een handje walnoten  over en de rest van de pindakaas.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This