Zuivelvrij bananenijs met pindakaas
Tijdens het maken van mijn raw strawberry choco cheesecake kwam ik er al achter dat ijs maken met bevroren fruit goed te doen is. Wat nou koeienmelk, wat nou geraffineerde suikers, wat nou geur- kleur-en smaakstoffen! Nam ik vroeger nog wel eens een suikervrij ijsje, die tijden zijn long gone sinds ik heb ontdekt wat synthetische zoetstoffen dan weer doen… Na wat speurwerk op internet en wat experimenteren in de keuken heb ik deze lekkere variant kunnen maken. IJs van bevroren bananen. Hierbij het recept voor zuivelvrij bananenijs met pindakaas. I like!
Wat heb je nodig?
voor 2-4 personen
2 bevroren bananen (in stukjes snijden en hop nachtje in de vriezer)
half kopje amandelmelk
1 el pindakaas
handje amandelen
handje walnoten, in stukjes gehakt
Blender of keukenmachine
Zo ga je te werk
- Ik heb het ijs in de keukenmachine gemaakt, maar ik heb ook gezien dat het in een blender ook prima werkt.
- Doe de bevroren stukjes banaan met een half kopje amandelmelk in de keukenmachine. Voeg vervolgens een handje amandelen er aan toe. Dan 1/2 eetlepel pindakaas en goed laten blenden tot een smeuïge substantie dat lijkt op softijs.
- Strooi er tot slot een handje walnoten over en de rest van de pindakaas.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties