Zuivelvrije frozen yoghurt bites met blauwe bessen en aardbeien
Als je nu de keuken induikt, geniet je vanmiddag van deze zuivelvrije frozen yoghurt bites! Met een topping van blauwe bessen, aardbeien, peccannoten en citroenrasp. Zonder ijsmachine, het enige wat je nodig hebt is een taartvorm met een verwijderbare ring. Of gebruik een bakblik en bedek deze met bakpapier. Het enige wat je hoeft te doen is de plantaardige yoghurt op smaak brengen met wat ahornsiroop en vanille-extract en vervolgens strooi je er jouw favoriete topping over. That’s all! Ik koos voor romige soja yoghurt, maar ik heb me laten vertellen dat kokosyoghurt ook prima werkt. Enjoy!
Wat heb je nodig?
Voor 12 zuivelvrije frozen yoghurt bites
400 ml soja yoghurt
rasp van een (biologische) citroen
een handje verse blauwe bessen
een handje verse aardbeien, in plakjes gesneden
een handje pecannoten, grof gehakt
2 el ahornsiroop (of naar smaak)
1 tl vanille-extract
Het recept voor homemade vanille-extract vind je hier!
Zo ga je te werk
- Meng de soja yoghurt met de ahornsiroop en een theelepel vanille-extract. Roer dit met een lepel even goed door elkaar.
- Bekleed je bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem.
- Rasp de schil van de citroen en verdeel de citroenrasp over de yoghurt in het bakblik.
- Verdeel tot slot de blauwe bessen en stukjes aardbei over over de soja yoghurt.
- Leg het bakblik voor minimaal 2 uur in de vriezer zodat de yoghurt helemaal kan bevriezen.
- Snijd de frozen yoghurt brokken vervolgens in hapklare stukjes.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze zuivelvrije frozen yoghurt bites te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties